Ofte stillede spørgsmål

Vi har her samlet en række af de spørgsmål, som er stillet til Ekspertpanelet – måske kan de også hjælpe dig med råd og viden. Fik du ikke svar på dit spørgsmål, kan du skrive til Ekspertpanelet her.

Børneulykker

Findes der nogen gældende regler for sikkerhed og værnemidler for børn i folkeskolen, altså fra 0. klasse og op efter, i forbindelse med opsamling af skrald?

Mvh. Maya.

Trafiksikkherhed

Skal airbaggen slåes fra, når barnet sidder i en fremadvendt autostol på forsædet, som det er tilfældet med en bagudvendt autostol?

Mvh. Bo.

Hvilken autostol vil I anbefale mig at købe til min søn på knap 7 mdr.? Han vejer ca. 8 kg., og hans ben er blevet for lange til babyautostolen.

Vh. Annette.

Må et barn på 7 år, der er mellem 1,15-1,30 i højden, sidde på forsædet i en selepude med ryglæn uden, at airbaggen er slået fra?

Med venlig hilsen Karina

Produktsikkerhed

Må børneinstitutioner bruge babyseler i Trip Trap-stole?

Med venlig hilsen

Bodil.

Vi er flyttet i nyt hus med en vindeltrappe. Som værn ind mod centrum af trappen og på to reposer er der lodrette metalstænger med en afstand på ca. 9,5 cm. Umiddelbart synes vi det lyder af meget når man anbefaler 5-6 cm mellemrum mellem tremmerne i en tremmeseng. Er der nogle krav/specifikationer til, hvor bred afstanden bør være mellem sådan nogle tremmer på en trappe? Vores barn kan holdes fra trappen ved gitre i døre og åbninger, men på den ene repos er det ikke muligt og vi overvejer derfor at få sat et stykke plexiglas for her.

Sundhed og trivsel, småbørn

Jeg er blevet i tvivl, om man må bruge et vådliggerlagen under en nyfødt eller andet vandtæt, men åndbart underlag. Jeg har før fået at vide, at det må man ikke grundet vuggedød, men der står ikke noget om det på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Mvh.

Sidsel

SikkerHverdag.dk er udviklet af Børneulykkesfonden i samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen, Miljøstyrelsen og Vejdirektoratet.